İSTANBUL / ATAŞEHİR - Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu

Nis

Bugün Otizm Farkındalık Gününde otizmin bir hastalık olmadığını biliyoruz.Aslında bir farklılıktır. Farkındalık bu çocukları ötekileştirmek veya dışlamak değil tam tersine onları topluma dahil etmeyi amaçlamalıdır. Yeter ki onlar mutlu olsun.

Kas

10 Kasım töreninde  öğrencilerimizin "Duymayan Kalmasın" isimli şarkıyla  göstermiş oldukları performansı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/34/34/727372/dosyalar/2023_11/10131304_whatsappvideo20231110at12.34.35.mp4

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutlandı. Yaşasın Cumhuriyet.

Kas

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu Müdürü Kerim Koray BEKTAŞ okulumuza yeni atanan müdür yardımcımız Ebru YILMAZ' a hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılından Ecdada Mektup yarışmasında ilçe genelinde öğrencimiz Hilal Günaydın 3. olmuştur. Mustafa Kemal Anadolu Lisesi' nde Kızılay Haftası nedeniyle yapılan törende öğrencimize ödülünü Ataşehir Kaymakamı  ve Ataşehir Kızılay Şube Başkanı vermiştir.

Kas

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100.yılı için öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinde "100. Yıl Hatıra Gazetesi" hazırlandı. Röportajlara,yarışmalara, etkinkliklere ve daha pek çok içeriğe sahip gazetemiz tüm okulda yoğun ilgiyle karşılandı.

Haz

Karne dağıtım töreninde öğrencilere karneleri dağıtılırken, okul birincisi olan Suat Eymen Duran isimli öğrenci ise altın ile ödüllendirildi.

Ock

9-13 Ocak 2023 Enerji Verimliliği Haftası Kapsamında Okulumuzda Çeşitli Faaliyetler Yapılmıştır.

Tüm sınıflarda Enerji Verimliliği Farkındalığı videoları İzletilmiştir.Öğrencilerle verimliliği artırma üzerine beyin fırtınası yapılmıştır.

Okul müdürü,müdür yardımcısı,öğretmenler ve öğrencilerin bulunduğu Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu Enerji Takımı kurulmuş,takım farkındalığı yükseltme,enerji tasarrufu tedbirleri,proje çalışmaları gibi faaliyetlere başlamıştır.

Öğrencilerin katkılarıyla okul panoları hazırlanmıştır.

Okulumuzda enerji verimliliği şiir,şiir,resim,kompozisyon yarışmaları düzenlendi.Birinci öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Sadece bir hafta değil,her zaman enerjiyi yeterli ve doğru kullanma hakkında çalışmaların devam edilmesine karar verilmiştir.